Venirea pe lume a puiului tau a fost cea mai frumoasa zi din viata ta. Pana acum probabil v-ati acomodat si simti ca a fost alaturi de tine dintotdeauna. Iti doresti tot ce este mai bun pentru copilasul tau, inclusiv nasi care sa ii fie alaturi toata viata.

Urmeaza botezul micutului tau si ai emotii? Inainte de organizarea propriu-zisa, ar trebui sa stabilesti cine vor fi nasii de botez ai copilasului. Alegi o pereche de nasi, doua sau mai multe? In continuare, iti vom spune cum poti alege nasii de botez, pentru a te asigura ca ai luat cea mai buna decizie pentru puiul tau! 

 

@annebebe.ro Rochițele noastre sunt pe cât de elegante, pe atât de confortabile 🤍 Ne găsești în toate cele 4 locații din București și online pe www.annebebe.ro 🦋 _____________________________________________________________ 📍 Bucuresti, Magazin Unirea Shopping Center, Etaj 2, Piața Unirii Nr 1 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Parter - Zona Feeria 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Etaj 1 📍 Bucuresti, SunPlaza, Parter, București #botez #stiaica #bebe ♬ Princess-like waltz, dream cute work B2(900444) - motofuji

 

Rolul nasilor de botez 

Stiai ca in traditia crestina, nasii de botez sunt considerat doilea set de parinti pentru copil? Ce-i drept, parinti spirituali. Rolul lor nu este doar acela de a crestina copilul, ci de a se implica activ in educatia religioasa si morala a celui mic.

Nasii vor avea onoarea de a participa la evenimentele importante din viata copilului si de a oferi  sprijin emotional si, uneori, material (daca este cazul) pentru cresterea armonioasa a copilului. Rolul lor este un angajament pe termen lung. 

trusou botez

Nasii de botez trebuie sa fie casatoriti? 

Dupa ce am stabilit care este rolul nasilor de botez, probabil iti doresti sa afli care este primul criteriu pe care sa il iei in calcul pentru a alege persoanele potrivite.

Daca pentru a fi nasi de casatorie, un cuplu trebuie sa fie casatorit, pentru botez se pot face si exceptii. Astfel, viitorii nasi nu trebuie sa fie casatoriti, insa vor trebuie sa mearga la biserica si sa se pregateasca pentru crestinarea micutului. 


Ar trebui sa alegi nasii dupa calitatile pe care le au ca oameni si pentru capacitatea lor de a fi ghizi spirituali si suport emotional pentru copil, indiferent de statutul lor marital si chiar material. 


Alegerea nasilor ar trebui sa se bazeze pe relatia profunda si increderea dintre parintii copilului si potentialii nasi. Este esential ca acestia sa fie persoane responsabile, cu valori morale solide, care pot juca un rol activ in educatia si cresterea copilului. 

 

@annebebe.ro Iți prezentăm un alt model de costumaș, la fel de perfect pentru ziua botezului, dar și pentru alte ocazii importante din viața micuțului tău 🤍 Intră pe www.annebebe.ro sau vino în magazinele AnneBebe și descoperă-le pe toate 🦋 ▫️cod costumaș: 801650-w19 (mărimi: 0-1, 1-3, 3-6, 6-9, 9-18, 18-24 luni) _____________________________________________________________ 📍 Bucuresti, Magazin Unirea Shopping Center, Etaj 2, Piața Unirii Nr 1 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Parter - Zona Feeria 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Etaj 1 📍 Bucuresti, SunPlaza, Parter, București #botez #baietei #bebe ♬ Disney style prince BGM(1437627) - Daisuke Deguchi

 

Care sunt criteriile pe baza carora alegi nasii de botez? 

Acum ca ai aflat ca nasii pot fi si persoane necasatorite, este momentul sa te gandesti si la alte criterii pe baza carora vei alege nasii de botez. Aceasta decizie nu trebuie luata la intamplare sau pe baza unor criterii superficiale, ci implica o serie de consideratii personale, spirituale si, uneori, chiar sociale.

hainute botez

In mod traditional, nasii sunt alesi din randul rudelor apropiate sau al prietenilor de incredere ai familiei, avand in vedere legatura eterna care se va forma intre nasi si copil. Ei sunt vazuti ca al doilea set de parinti, avand rolul de a ghida si sprijini copilul in parcursul sau spiritual si moral. 


Criteriile de alegere variaza de la o familie la alta, dar, de obicei, implica consideratii precum integritatea morala, stabilitatea emotionala, precum si capacitatea de a fi prezenti si implicati in viata copilului. În plus, se acorda o atentie deosebita compatibilitatii dintre valorile si credintele religioase ale nasilor si ale familiei copilului.

 

@annebebe.ro Costumașele noastre sunt preferate atunci când se dorește un botez de poveste ✨ Intră pe www.annebebe.ro sau vino în magazinele AnneBebe și descoperă-le pe toate 🦋 _________________________ 📍 Bucuresti, Magazin Unirea Shopping Center, Etaj 2, Piața Unirii Nr 1 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Parter - Zona Feeria 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Etaj 1 📍 Bucuresti, SunPlaza, Parter, București #botez #bebelusi #annebeberomania ♬ original sound - AnneBebe.ro

 

1 pereche de nasi de botez sau mai multe? 

pereche nasi botez

Te-ai gandit la potentialii nasi pentru copilul tau si nu stii pe cine sa alegi? Stiai ca poti alege mai mult de o pereche de nasi? Fie ca optezi pentru o singura pereche de nasi, fie ca iei in considerare doua sau mai multe perechi, fiecare optiune vine cu avantajele si provocarile sale.


Optand pentru o singura pereche de nasi, se creeaza o legatura puternica si directa intre acestia si copil, oferind nasilor posibilitatea de a se implica activ si constant in viata spirituala si personala a finului sau finutei lor. De asemenea, simplifica organizarea evenimentului si a responsabilitatilor. 


Pe de alta parte, alegerea a doua sau mai multe perechi de nasi poate raspunde dorintei de a impartasi aceasta onoare cu mai multe persoane apropiate, fie din dorinta de a include membri ai ambelor familii. Aceasta abordare poate aduce o diversitate de perspective si de experiente in viata copilului, oferindu-i acestuia mai multe modele de urmat.


Cu toate acestea, a avea mai multe seturi de nasi necesita o comunicare eficienta si o coordonare atenta pentru a mentine echilibrul intre dorintele si asteptarile fiecarei perechi de nasi. De asemenea, este important sa se considere dinamica dintre diferitele perechi de nasi si cum aceasta ar putea influenta relatia lor cu copilul.

rochita la botez

Indiferent de decizia luata, este esential sa te gandesti la valorile si la tipul de relatie  pe care vrei sa o aiba viitorii nasi cu micutul.  

Traditii si obiceiuri pentru alegerea nasilor de botez 

Nu in ultimul rand, vrem sa iti prezentam si cateva traditii si obiceiuri legate de alegerea nasilor de botez.  


Una dintre cele mai frumoase traditii legate de alegerea nasilor este „cererea nasilor”. Aceasta ceremonie implica o vizita formala a parintilor copilului la casa celor pe care doresc sa-i aleaga ca nasi. Se vor duce daruri simbolice, cum ar fi o sticla de vin, colaci sau prajituri, semnificand respectul si pretuirea fata de cei alesi.

De asemenea, se poate oferi chiar si un tort special realizat pentru aceasta ocazie, din partea copilasului (prin intermediul parintilor), cu mesajul ,,Vreti sa fiti nasii mei?” Este un moment de sarbatoare si bucurie, unde se discuta despre responsabilitatile si asteptarile fiecarei parti.

Exista, de asemenea, credinta ca nasii nu trebuie sa refuze onoarea de a fi alesi, acest gest fiind considerat unul de rau augur. Prin acceptare, nasii se angajeaza sa fie mereu prezenti si sa sprijine atat copilul, cat si familia acestuia.

AnneBebe - Costumas Elegant Baietei Bryan Sacou Si Vesta Bleu Pantalon Bleumarin AnneBebe

În ziua botezului, nasii au roluri specifice, dar si dupa ceremonie sunt la fel de importanti. Nasii vor organiza o masa festiva in onoarea finutului sau finutei, marcand inceputul unei noi etape in viata spirituala a copilului.


Alegerea nasilor de botez este, asadar, un proces incarcat de traditii si obiceiuri, care reflecta valorile spirituale si care pun accent pe importanta relatiilor dintre nasi si parinti si dintre nasi si copil.