Ceremonia Botezului, un eveniment plin de insemnatate si emotie pentru proaspetii parinti. Dupa cum bine stii deja, un astfel de moment special din viata unei familii necesita a fi organizat cu multa atentie, tocmai pentru ca fiecare clipa sa fie una de neuitat.

Descopera care sunt cele mai recente tendinte care vor transforma intregul eveniment intr-o experienta unica pentru toti cei ce iau parte atat la Taina Botezului, cat si la petrecerea organizata pentru cel mic!

 

Trusoul traditional, de nelipsit din cadrul acestui eveniment special

 

Trusoul este o colectie aleasa cu grija pentru bebelus, iar fiecare element regasit in interiorul acestuia are o semnificatie aparte pentru nou-nascut. Potrivit traditiilor populare romanesti, nasa este cea care se ocupa de achizitionarea trusoului.

Aceasta va prelua rolul de parinte spiritual si se va preocupa indeaproape de alegerea unui trusou din care sa nu lipseasca nici un obiect ce ar putea fi necesar la biserica. In ultimii ani, la mare cautare se afla trusourile traditionale personalizate, deoarece reprezinta un simbol al vechilor obiceiuri crestine din tara noastra.

Trusou Traditional Popular Botez Fete Personalizat AnneBebe

Printre elementele ce se afla intr-un astfel de trusou se numara panza, prosopul pentru bebelus, sticluta pentru mir, fasa de botez pentru mir, prosopul preotului si un sapunel cu glicerina. Interesant este faptul ca pe anumite obiecte se afla fundite imprimate cu cele trei nuante specifice tricolorului, aspect ce adauga un plus de insemnatate trusoului.

 

Accesoriile personalizate, o adevarate incantare pentru parinti

 

Ce poate fi mai frumos decat sa oferi parintilor un trusou personalizat cu numele sau data nasterii celui mic? Ei bine, daca urmeaza sa botezi un copil, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia catre un trusou care sa contina obiecte personalizate, deoarece acestea sunt de-a dreptul remarcabile.

Trusou Botez Baietei Ivory Dantela Bleumarin Personalizat

Intregul eveniment are o mare incarcatura emotionala, iar fiecare detaliu face diferenta atunci cand vine vorba despre un astfel de moment unic in viata. Interesant este faptul ca acum ai posibilitatea de a stabili inca de la inceput nuanta accesoriilor, dar nu numai. Poti alege sa gravezi doar o parte din elementele ce se regasesc in trusou, in functie de preferintele tale.

De cele mai multe ori, accesoriile din trusou sunt pastrate ca amintire de catre parinti, iar daca acestea sunt personalizate, capata un plus de insemnatate pentru acestia.

 

Alege o tematica interesanta pentru aceasta ceremonie memorabila

 

Petrecerile tematice sunt din ce in ce mai apreciate in societatea contemporana. Alegerea unei tematici este un subiect foarte important, de care ar trebui sa se ocupe parintii si nasii celui mic. Organizarea unui botez tematic va aduce un plus de originalitate in celebrarea acestui moment unic. Tema aleasa poate avea drept sursa de inspiratie natura, personajele din universul Disney sau poate reflecta pasiunile familiei (calatoriile, muzica, arta).

Stiai ca exista trusouri care sa se potriveasca de minune in raport cu tematica pe care ai ales-o?

Spre exemplu, daca iti doresti un botez inspirat din frumusetea autentica a naturii, atunci iti poti indrepta atentia catre un trusou crem dantela fluturas personalizat.

Trusou Iasmina Crem Dantela Fluturas Personalizat Botez

Acest set are in componenta rochita de botez, lumanare si trusou asortat, fiind o optiune inspirata si din punct de vedere cromatic. Nuantele pastelate sunt mereu o alegere excelenta pentru fetite, deoarece le evidentiaza frumusetea si gingasia.

 

Opteaza pentru lumanari scurte pentru botez

 

Lumanarile sunt elemente de nelipsit de la oficierea Tainei Botezului. In prezent, tot mai multe perechi de nasi isi indreapta atentia catre lumanari de botez scurte, cu un design minimmalist, dar de efect. Acestea nu doar ca sunt mult mai practice si usor de manevrat pe durata ceremoniei, insa denota totodata rafinament si bun gust.

Modelele de lumanari incarcate cu foarte multe elemente de decor nu mai sunt de actualitate in societatea moderna, unde oamenii tind sa puna pret pe simplitate. Urmeaza sa botezi o fetita si esti in cautarea unei lumanari potrivite pentru fericitul eveniment? Atunci iti poti indrepta privirea spre un model prevazut cu un imprimeu cat mai interesant, cum ar fi lumanarea cu imprimeu balerine botez fetite.

 Lumanare Livia Imprimeu Balerine Botez Fetite AnneBebe

Achizitionarea a doua tinute pentru botez, o idee excelenta

 

Botezul celui mic este marcat de doua momente speciale, ceremonia de la biserica si petrecerea de dupa. Printre tendintele anului 2023 se numara achizitionarea a doua tinute diferite pentru Botez, tocmai pentru ca bebelusul sa aiba tinute potrivite pentru fiecare context in parte. Spre exemplu, daca la biserica fetita poate fi imbracata cu o rochita Sofia Ivory cu tematica traditionala, la petrecere va putea purta o tinuta mult mai eleganta, cum ar fi rochita Andreea crem din tafta, un model pur si simplu incantator.

Rochita Sofia Ivory Cu Tematica Traditionala Annebebe

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca ar trebui sa pui si confortul micutului pe primul plan si sa alegi piese din materiale delicate, potrivite pentru pielea sensibila a nou-nascutului. De asemenea, ideal ar fi sa optezi pentru o paleta cromatica potrivita pentru atmosfera bisericii.

Fie ca iti indrepti atentia catre piese in tonuri de ivory, crem deschis, bej, roz pudra sau bluemarin, vei observa ca aceste nuante ii pun in evidenta totodata puritatea si delicatetea celui mic, aspect ce nu poate decat sa te incante, nu-i asa? Botezurile sunt evenimente la care bebelusii se afla in centrul atentiei, tocmai de aceea, tinutele pe care le alegi sunt deosebit de importante.

Ba mai mult, se realizeaza si foarte multe fotografii in ziua respectiva, deci alegerea a doua tinute diferite se dovedeste a fi o idee minunata.

 

Asadar, daca iti pui creativitatea la incercare si acorzi atentie detaliilor, organizarea botezului va fi o etapa de neuitat din viata ta. De la trusourile traditionale si pana la cele cu tematica, tendintele actuale reflecta dorinta familiilor de a integra obiceiurile intr-un context contemporan.

Prin adoptarea acestora, parintii reusesc sa celebreze venirea pe lume a copilului intr-un mod cu totul aparte.