Hainute si trusouri botez - Cum le alegi?

Adesea, in urma alegerii hainutelor de botez se ajunge la o situatie in care bebelusul este mult prea imbracat sau imbracat cu hainute incomode. De cate ori nu ai vazut la botez fetite ale caror rochii au atat de mult voal incat abia le mai poti observa manutele si piciorusele?

Din nevoia de a asigura totul pentru proaspatul venit pe lume, atat mama cat si nasa, vor putea fi tentate sa imbrace prea mult sau prea sofisticat bebelusul, pentru a se asigura ca acestuia nu ii lipseste nimic. Insa, desi tentatia poate fi mare, incearca sa tii cont de mai multe aspecte inainte de a alege hainutele.

rochita frumoasa botez

Ce trebuie sa stii este faptul ca, pe langa modul in care arata, sunt importante si calitatea si grosimea materialului din care hainutele sunt confectionate, fiindca este esential si ca bebelusul sa se simta bine. Doar pentru el are loc evenimentul, nu?

Deci, alege hainutele si trusoul in functie de anotimp, dar si tinand cont de parerea parintilor, de stilul lor de viata (de exemplu, daca sunt conservatori poti opta pentru un trusou traditional, daca sunt un cuplu monden s-ar putea sa aprecieze mai mult un trusou cu tematica marinar decat unul tip Micul Print).

 

rochita botez foarte frumoasa

Deci, cand alegi hainutele, tine cont de sezonul in care are loc botezul. Adica, daca botezul va avea loc in mijlocul verii, nu ii cumpara copilului hainute mult prea groase doar pentru ca arata bine. Alege niste hainute din materiale de calitate, care lasa pielea bebelusului sa respire si care sa fie moi la atingere, fiindca pielea acestuia e sensibila.

Daca totusi iti doresti ca bebelusul tau sa aiba parte de niste poze deosebite la primul lui eveniment important din viata, exista si varianta de a- i lua mai multe seturi de haine.

Poti face in asa fel incat, acesta sa apara cu ce hainute vrei tu in poze si sa te asiguri ca dupa sedinta foto, ai haine de schimb mai comode pentru el.

 Vezi AICI ce contine un trusou pentru botez. 

Cum alegem trusoul?

Inainte de a stabili cum alegem trusoul, trebuie sa stim ce este acesta. In principiu, trusoul este un pachet cu lucruri de care vom avea nevoie pe parcursul botezului si care ne usureaza cumva munca, fiindca aceste obiecte nu vor mai trebui cautate si cumparate individual.

costumas pentru botez

Trusoul va trebui sa contina panza de mir, cu care bebelusul va trebui sa fie sters dupa ce va fi cufundat in apa, un prosop pentru preot si unul pentru bebelus, un sapun si o sticluta pentru mir. Ocazional, trusourile pot contine si alte obiecte, cu ar fi o cutiuta pentru prima suvita de par a bebelusului.

rochita pentru botez

In ce priveste alegerea trusoului, trebuie sa fim foarte atenti la continutul acestuia, in sensul in care, vom avea nevoie de toate aceste obiecte pe tot parcursul desfasurarii botezului. Tocmai de aceea, trebuie sa ne asiguram ca trusoul ales este unul complet. Un alt detaliu  importat, este reprezentat de materialele din care sunt realizate prosoapele si panza de mir.

rochita botez roz

Vezi AICI ce trebuie sa faca nasii dupa botez. 

Panza de mir si prosopul

Pe langa aspectul lor, trebuie sa tinem cont de faptul ca, rolul principal al panzei de mir este acela de a inveli bebelusul dupa ce acesta se cufunda in apa, motiv pentru care, materialul va trebui sa fie unul absorbant si fin la atingere.

La fel este in cazul prosoapelor, care ar trebui sa fie si ele confectionate din bumbac sau alt material absorbant, unul urmand a fi folosit de catre preot, iar celalalt urmand a fi folosit pentru a sterge surplusul de apa de pe corpul bebelusului, pe care panza de mir nu l-a absorbit. 

lumanare botez micky mouse

Dupa ce am stabilit ca trusourile din care avem de ales sunt unele complete si ca nimic nu ne va lipsi pentru taina botezului, comandarea lui va fi mult mai simpla, urmand sa stabilim pe care ni- l dorim, doar dupa criterii legate de aspect sau de preferinte suplimentare.

Atat in privinta hainutelor cat si a trusourilor, vom avea multe optiuni din care sa alegem, existand multe modele, stiluri si sortimente. Ce este insa necesar, este sa tinem cont macar de cateva aspecte din cele de mai sus ca sa putem face alegerea potrivita.