Daca urmeaza sa fii nasul sau nasa de botez pentru un bebelus, prima intrebare pe care o poti avea este cea legata de trusoul de botez. Ce contine acesta si deci, ce trebuie sa cumperi pentru botezul de la biserica, momentul de crestinare al micutului? Citeste articolul nostru si descopera toate elementele unui trusou pentru botez.

 

6 piese importante incluse in trusoul de botez

Exista 7 lucruri importante pe care trebuie sa le contina orice trusou de botez, fie ca vorbim despre crestinarea unui baietel, fie ca vorbim de crestinarea unei fetite. Iata care sunt aceste lucruri:

 Lumanare Botez Fete Personalizata Tematica Unicorn AnneBebe

1.Panza de mir

Aceasta este o bucata de material (poate fi de exemplu din finet sau din bumbac 100%). Este moale, placuta la atingere si destul de subtire. Poate fi decorata, iar dimensiunea sa este in general de 90 x 90 cm. Poti gasi usor trusou cu panza de mir brodata si personalizata (cu mesajul "Cu drag, de la nasi!" sau cu initialele micutului etc). In aceasta panza de mir va fi scos bebelusul din cristelnita.

 Trusou Iustin Crem Carouri Bej Botez AnneBebe

2.Prosop bebe, cu capison

Acest prosop este unul mai mare, pentru bebelus. Este fabricat de obicei din bumbac 100%, care poate sa absoarba rapid apa pentru ca bebe sa nu raceasca in timpul slujbei. Prosopul din trusou este moale, frumos, cu o textura confortabila, cu dimensiuni de circa 80 x 80 cm sau 140 x 70 cm (prosop normal).

Poate avea mai multe culori in functie de modelul ales si se poate personaliza cu un mesaj special (cum ar fi "Cu drag, din partea nasilor") sau cu initialele bebelusului si data botezului. Acest prosop va fi folosit pentru a-l sterge pe bebe imediat ce acesta va fi scos din apa din cristelnita. Ulterior, prosopul va fi luat acasa si va putea fi folosit pentru orice baie a bebelusului.

 Trusou Botez Fete Personalizat Tematica Unicorn AnneBebe

3.Fasa

Iata un alt lucru care nu trebuie sa lipseasca din trusoul de botez. Aceasta fasa este de fapt o bucata de panglica ce are o semnificatie importanta. Poate fi din saten sau din bumbac, destul de lunga si se poate personaliza cu numele bebelusului si data botezului.

In trecut, aceasta fasa se folosea atunci cand bebelusul era infasat, insa azi, putini parinti mai aleg sa infese copilul (cu picioarele stranse cu fasa).

Fasa mai semnifica si scara duhovniceasca, urcusul sufletului celui mic spre divinitate. De obicei, fasa are 90 sau 100 cm lungime.

 Trusou David Crem Little Gentleman Botez AnneBebe

4.Sticluta pentru mir

Atunci cand cumperi un trusou pentru botez, toate elementele cuprinse in pachet vor avea acelasi design, ceea ce va crea o armonie frumoasa. Prin urmare, si sticluta de mir poate fi impodobita cu o perla sau decorata in ton cu celelalte lucrusoare din trusoul de botez. In aceasta sticluta goala, preotul va picura mir pe care parintii il vor putea lua acasa.

Mirul din sticluta se va putea folosi in diverse imprejurari sau dupa baia din fiecare seara. Mama il poate mirui pe cel mic pe frunte, la incheturile mainilor, pe talpi, pentru a fi protejat. Conform credintelor populare, bebe va dormi mai bine, iar fortele nefaste nu se vor putea apropia de sufletul sau curat, dupa ce va fi uns cu mir sfintit.

 

5.Prosop pentru preot

Dupa cum intuiesti, aceste este prosopul pe care preotul il va folosi pentru a se sterge pe maini, dupa scoaterea copilului din apa de botez. Prosopul va ramane apoi la preot.

Acest prosop este de obicei din bumbac, este brodat si are dimensiuni de circa 50 x 90 cm sau 70 x 40 cm. Cititi descrierea complet de la fiecare trusou pentru a verifica dimensiunile exacte pentru prosopul preotului si pentru prosopul bebelusului.

 Trusou Traditional Popular Botez FetePersonalizat AnneBebe

6.Un sapunel.

 


Ce altceva mai include trusoul de botez?


In afara de lucrurile enumerate mai sus, exista inca o serie de piese pe care nasul, nasa sau nasii (daca sunt casatoriti) ar trebui sa le cumpere pentru ziua crestinarii celui mic. Iata care sunt acestea.

 Trusou Darius Alb Carouri Bleumarin Botez AnneBebe

- Lumanarea de botez. Aceasta poate fi personalizata si decorata in functie de tematica botezului. In oferta noastra o sa gasiti o multime de idei de tematici pentru botez (printesa, lebada, micul print, fluturas, marinar etc).

- Cutia, cufarul sau cosuletul de botez. Si acesta poate fi brodat si personalizat in functie de tematica botezului.

- Paturica botez baieti si fete. Mai ales in sezonul rece, paturica va fi folosita pentru a inveli bebelusul si pentru a-l proteja de frig.

Rochita Ivory Cu Dungi Aurii Botez Fete AnneBebe

- Hainute festive de botez. Aici exista numeroase optiuni pentru costumase botez baieti si rochite botez fetite.

 Trusou Botez Baietei Ivory Dantela Bleumarin Personalizat

E minunat cand stii ca poti comanda tot ce ai nevoie pentru un botez dintr-un singur loc: de la annebebe.ro.

Fa acum cumparaturile pentru toata lista de botez, iar daca ai nevoie de ajutor, suntem aici pentru tine si ne poti contacta pentru detalii suplimentare.