Esti nasa si te pregatesti sa iei motul finutului tau?

 

Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri cand vine vorba despre copilasi este taierea (luatul) motului. Este o traditie respectata aproape in toata tara. Acest obicei are o semnificatie speciala pentru parinti si familie, marcand o etapa importanta in viata copilului si adesea fiind insotit de festivitati si bucurie.

Costumas Elegant Muselina

Momentul taierii motului este adesea stabilit in primele luni de viata ale copilului, de obicei dupa botez sau in cadrul unei sarbatori speciale, precum ziua de nastere sau alta sarbatoare. In unele regiuni, acest obicei este asociat cu anumite traditii religioase sau superstitii. 


Pregatirile pentru luarea motului incep adesea cu stabilirea invitatilor. Unii parinti aleg sa tina aceasta ceremonie in intimitatea caminului lor, in timp ce altii prefera sa organizeze o petrecere mai ampla, eventual la un local. 

AnneBebe - Costumas Elegant Bebe Din In Theodor Sacou Bleumarin Dungi Crem AnneBebe

Nasa si nasul de botez sunt cei care vor taia motul si, de asemenea, cei care ii vor oferi copilului si tavita speciala, pe care vor fi asezate obiectele dintre care va alege copilul, un alt obicei foarte frumos. 


Dupa ce motul este taiat, acesta poate fi pastrat ca o amintire pretioasa sau, in unele cazuri, este aruncat intr-un loc special pentru a atrage noroc si protectie asupra copilului.

De-a lungul anilor, multi parinti pastreaza acest mot ca o relicva a primei tunsori a copilului lor, aducandu-le aminte de momentul special si de dragostea pe care o au pentru el.

Care este rolul nasei? 

Rolul nasei in timpul obiceiului de taiere a motului copilului si in alegerea obiectelor de pe tava este foarte importantl in asigurarea desfasurarii acestui eveniment.

Nasa este responsabila de organizarea evenimentului, alaturi de parinti. In timpul taierii motului, nasa poate fi desemnata sa efectueze acest act simbolic sau sa il asiste pe cel care o face.

 

@annebebe.ro Replying to @user7045169610552FLORICICA💓 ♬ No Dia das Crianças Você É Minha Luz - Viral Sounds & DJ Viral BR

 

De asemenea, ea joaca un rol important in alegerea obiectelor de pe tavita speciala, care pot include elemente religioase, cum ar fi o cruce sau alte obiecte simbolice specifice traditiei familiei.

In ansamblu, nasa contribuie la crearea unei atmosfere pline de dragoste si respect, in care taierea motului devine un moment memorabil si incarcat de semnificatie pentru copil si familia sa.

costumas-baieti-muselina-bumbac-camasa

Ce face nasa in timpul obiceiului de a lua motul copilului? 


Taierea motului este un obicei atat de frumos, iar rolul nasei in acesta este foarte important. Inainte, in timpul si dupa desfasurarea acestui ritual, nasa are anumite responsabilitati.

De exemplu, inainte de ceremonie, nasa ar trebui sa ofere sprijin emotional parintilor si sa ii asiste in pregatirea evenimentului.

Acest lucru poate include ajutarea in organizarea festivitatilor, stabilirea detaliilor legate de locatie, mancare si invitati, precum si consilierea si incurajarea parintilor in privinta traditiilor si semnificatiei evenimentului.

AnneBebe - Rochita Eleganta Bumbac Rebeca Crem Organza Trei Volane AnneBebe

In timpul ceremoniei taierii motului, nasa joaca un rol activ si esential. Ea poate fi desemnata sa efectueze taierea simbolica a motului. In plus, nasa ar trebui sa ofere binecuvantari si sa impartaseasca intelepciunea si experienta sa cu familia si copilul.

Este un moment potrivit pentru nasa sa ofere sfaturi si incurajari, sa exprime dragostea si sustinerea ei pentru micut si sa il indrume. 

@annebebe.ro ✨ Urmează aniversarea fetiței tale? Clipul ăsta este pentru tine ❤️ www.annebebe.ro ___________________________ 📍 Bucuresti, Magazin Unirea Shopping Center, Etaj 2, Piața Unirii Nr 1 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Parter - Zona Feeria 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Etaj 1 📍 Bucuresti, SunPlaza, Parter, București #welovekids #fupシ #annebebe ♬ Melodi Savage Love (Speed Up) - HRSDN

Dupa desfasurarea ceremoniei, rolul nasei nu se incheie aici. Ea trebuie sa ramana o prezenta constanta si de sprijin in viata copilului si a familiei. Nasa poate continua sa sfaturi si sa fie prezenta la evenimente importante din viata copilului. 

Pe langa aceste aspecte, nasa poate fi implicata si in alte aspecte ale vietii copilului, precum educatia si dezvoltarea lui. Ea poate juca un rol activ in promovarea valorilor si traditiilor familiei, precum si in sprijinirea copilului in atingerea obiectivelor sale personale si profesionale.

Este important sa subliniem ca relatia dintre nasa si copilul este una profunda si speciala, bazata pe incredere, afectiune si respect reciproc.

In calitate de parinte spiritual, nasa are capacitatea de a influenta pozitiv si de a contribui la formarea sa ca individ si la dezvoltarea relatiilor sale in cadrul familiei si al comunitatii.

Ce trebuie sa cumpere nasa? 

Pentru nasa implicata in ceremonia de taiere a motului copilului, alegerea cadourilor potrivite si pregatirea necesarului pentru eveniment sunt aspecte importante. In continuare iti prezentam cateva lucruri pe care ar trebui sa le cumpere nasa. 


  • Cadou pentru copil: un cadou special pentru copil, care poate fi o jucarie, o paturica sau un obiect simbolic care sa marcheze momentul taierii motului.

 

  • Cadou pentru parinti: un gest de apreciere si recunostinta pentru parinti este de a oferi un cadou simbolic sau util pentru ei. Aceasta poate fi o rama foto frumoasa pentru a pastra amintiri din ziua ceremoniei. 

 

  • Accesorii pentru petrecere: nasa ar putea achizitiona accesorii specifice pentru ceremonie, cum ar fi un suport de lumanare, o cruce sau alte obiecte religioase, in functie de traditiile familiei.

 

  • Haine speciale: daca este necesar, nasa ar putea contribui la achizitionarea hainelor speciale pentru copil si pentru membrii familiei care participa la petrecere, cum ar fi un costumas baieti sau o rochie traditionala.

 Pentru camasi baieti click AICI

  • Decoratiuni: pentru ceremonie, nasa ar putea sa cumpere decoratiuni adecvate pentru locul in care va avea loc evenimentul, cum ar fi baloane, floricele sau pancarte personalizate.

 

  • Tavita speciala si obiectele de pe ea: pe langa obiceiul de a lua motul, in acelasi timp, copilul va participa si la alta traditie foarte frumoasa. Va alege de pe o tavita speciala cateva obiecte despre care se spune ca ii vor ghida pasii in viata. De exemplu: un stilou, o carte, o cruciulita, o foarfeca de frizer, un stetoscop, un ruj, bani, chei de masina sau de la casa si altele. 
AnneBebe - Costum Elegant Baietei Print Vesta Brocard Bleumarin AnneBebe

Acestea sunt doar cateva exemple de lucruri pe care nasa le-ar putea cumpara in pregatirea ceremoniei de a lua motul copilului.

Este important ca alegerile sa reflecte atat traditiile si obiceiurile familiei, cat si personalitatea si relatia speciala pe care nasa o are cu copilul si familia sa. 

Vezi oferta noastra actualizata de pantaloni pentru baieti

 

Asadar, rolul nasei inainte, in timpul si dupa obiceiul de taiere a motului copilului este foarte important.

Ea trebuie sa ofere sprijin si indrumare parintilor in pregatirea si desfasurarea ceremoniei, sa joace un rol activ si de incredere in timpul evenimentului, si sa ramana o prezenta constanta si de sprijin in viata copilului si a familiei dupa incheierea ceremoniei.

Daca te pregatesti sa tai motul finutului tau, s-ar putea sa ai nevoie si de incaltamine pentru cel mic. Vezi modelele noastre aici.