Bebelusii au cu siguranta multe nevoi pentru a avea o viata cat mai usoara si confortabila - Hainute, jucarii, diverse accesorii pentru hrana si sa nu uitam de: paturi, pleduri si portbebe.

 

De ce avem nevoie de paturici, pleduri si portbebe?

 

Ei bine, hai sa incepem cu paturile. Acestea sunt fie pentru a inveli bebelusul, fie pentru asternut in patut, scoica, landou sau carucior,

 

Pledurile le folosim pentru a le pune sub bebe atunci cand il schimbam ori sa il protejam sa nu fie direct pe diverse suprafete. Ele se folosesc in special la bebelusii nascuti prematur, pentru a-i acoperi, dar si pentru nou nascuti. De asemenea, unele se pot adapta special la carucior sau patut.

 

Portbebe-ul este de asemenea de mare ajutor. Acesta este de regula prevazut cu fermoar sau tip plic, astfel ca este mai usor atunci cand vrem sa iesim cu cel mic la aer liber. Il putem pune in interiorul lui imbracat adecvat temperaturii de afara.

 

Ce tipuri de paturici, pleduri sau portbebe sunt?

 

Paturicile pot fi de mai multe modele si materiale:

  • Model realizat din bumbac, ca si acesta unisex.O patura foarte moale, in care sa infasoare copilul in patul lui, pentru a-l face sa se simta cald si protejat.

Pledurile sunt si ele confectionate din mai multe tipuri de materiale, intr-o mare diversitate de modele:

  • Compozitie 100% bumbac, care absoarbe foarte bine apa, moale si placut la atingere

  • Compozitie de bumbac organic, tricotat, ideal pentru primele luni de viata, ca de exemplu acesta, ce poate fi de asemenea folosit si in carucior sau patut;

  • Compozitie din poliester, 6 in 1, ce poate fii utilizat ca si prosop de baie, paturica pentru alaptat, paturica pentru infasat, paturica pentru masa de schimbat scutece, paturica protectie soare/vant, paturica pentru invelit. Datorita dimensiunilor mari 100x 90 centimetrii, aceasta paturica poate fi folosita chiar si de copii pana la 4-5 ani atat in casa cat si afara;

 

 

Portbebe se gaseste si el in mai multe modele si culori:

  • Model asemanator unui sac de dormit. Material moale pentru pielea sensibila a copiilor. Potrivit pentru bebelusi prematuri si nou nascuti.

 

 

Cum ingrijim paturicile, portbebele si pledurile?

 

Se recomanda ca toate aceste paturi, pleduri si portbebe, sa fie spalate si uscate conform instructiunilor de pe eticheta,pastrate apoi in dulapiorul celui mic, fara a lua contact din exterior cu hainele adultilor. E necesar sa fie spalate cu detergent si balsam dedicat special bebelusilor - astfel nu apare nici cel mai mic risc ca cel mic sa aiba pielea afectata, copiii mici fiind oricum predispusi la dermatite.

 

Este de ajuns sa am o singura patura, un pled si un portbebe?

 

In preajma celor mici apar deseori mici incidente, astfel ca e de preferat sa avem cate ¾ exemplare din fiecare, pentru a ne asigura ca avem suficiente schimburi pentru bebelus. Acest lucru este valabil atat pentru bagajul de maternitate, dar si pentru perioada urmatoare cresterii copilului.

 

Te asteptam in magazin cu oferte avantajoase pentru multe articole pentru bebelusi si copii. 

 

Pe curand!

 Citeste si IDEI NOI DE CADOURI PENTRU MOT SI TURTA