Ce Face Trusoul de Botez AnneBebe asa special?


Dupa nastere, botezul este primul eveniment important din viata unui bebelus. De aceea, trebuie pregatit cu mare atentie si dragoste de catre toti cei implicati, in special de catre parinti si nasi. 


Traditia botezului exista in toata lumea, insa cu diferente semnificative de la religie la religie si de la tara la tara. Ce este comun este tocmai insemnatatea evenimentului si bucuria celor dragi. 


In Romania, nu doar partea spirituala a botezului trebuie pregatita, ci trebuie setate si  anumite aspecte practice, asa cum sunt alegerea florilor pentru cristelnita, a lumanarii de botez si a trusoului bebelusului.

trusou annebebe

Importanta trusoului de botez 

Trusoul de botez sau trousoul bebelusului cum mai este cunoscut este un cadou oferit de nasi bebelusului. Acesta contine diverse obiecte ce vor fi utile in timpul botezului, cum ar fi hainutele pe care le va imbraca dupa, finetul pe care va fi asezat, prosop pentru preot si altele. Fiecare astfel de obiect are atat rol functional, cat si simbolic. 

Pentru a alege trusoul ideal, nasii trebuie sa stie ce simbolizeaza fiecare obiect si sa le aleaga astfel incat sa fie si pe placul parintilor, dar sa se potriveasca si personalitatii bebelusului. 

Continutul trusoului annebebe

Trousourile annebebe contin tot ceea ce este nevoie pentru buna desfasurare a botezului. Astfel, daca urmeaza sa botezi un copil si nu vrei sa dai gres, cel mai bine este sa comanzi un trusou de-a gata. Iti vom prezenta continutul unui trusou pentru baietei si unul pentru fetite. 

Trusou pentru baietei 

trusouri de botez

Pentru baietei, poti alege superba Cutie Trusou Botez Personalizat Crem Aripi Inger AnneBebe. Cu siguranta parintii vor fi surprinsi placut de aceasta alegere, intrucat toate produsele sunt delicate si lucrate cu grija. Trusoul pentru baietei contine: 

 

 • Panza dimensiuni: 80 x 150 cm
 • Prosop bebelus Dimensiuni: 75 x 90 cm
 • Sticluta pentru mir
 • Fasa de botez pentru mir 100 cm x 3.5 cm
 • Prosopul preotului Dimensiuni: 90 x 50 cm 
 • Un sapunel cu glicerina. 

Trusou pentru fetite 

Urmeaza sa botezi o fetita? In cazul acesta, poti opta pentru un Trusou Botez Fete Personalizat Tematica Unicorn AnneBebe. Acesta contine: 


 • Panza dimensiuni: 80 x 150 cm
 • Prosop bebelus Dimensiuni: 75 x 90 cm
 • Sticluta pentru mir
 • Fasa de botez pentru mir 100 cm x 3.5 cm
 • Prosopul preotului Dimensiuni: 90 x 50 cm 
 • Un sapunel cu glicerina. 

Personalizeaza trusoul pentru botez 

trusouri frumoase

Trusourile de la annebebe se disting nu doar prin calitate si atentie la detalii, ci si prin faptul ca pot fi personalizate. 


Personalizarea trusoului pentru bebelusul pe care urmeaza sa il botezi adauga un element distinct si emotionant la ceremonia de botez. Iti oferim posibilitatea de a adauga numele micutului crestin si data evenimentului fericit. Astfel, personalizarea trusoului transforma fiecare accesoriu intr-un simbol memorabil, care va fi privit cu drag si peste multi ani. 

Atentia la detalii va oferi lucrurilor pentru botez incarcatura emotionala atat pe loc, in ziua fericitul evenimentul, cat si peste ani, cand parintii si chiar si copilul se vor uita la acele lucruri.

 

Ai posibilitatea de a alege diverse simboluri care sa infrumuseteze lucrusoarele din trusou si care sa ii adauge o nota personala si sa ii confere unicitate. Fie ca este vorba despre simboluri religioase, initiale sau altele, aceste detalii transforma trusoul intr-un cadou cu totul special. 


Iti recomandam sa stabilesti inca de la inceput culoarea accesoriilor din trusou si daca fiecare element va fi personalizat sau nu. Astfel, intreg trusoul va avea un aspect unitar si frumos. 


Tine cont de faptul ca daca optezi pentru ca produsele din trusou sa fie personalizate, acestea nu pot fi returnate sau inlocuite, conform legislatiei (Ord.130/2000 Cap.2 Art.10 Lit.C.).


De ce iti recomandam sa personalizezi trusoul? Intrucat este unul dintre cele mai frumoase momente din viata bebelusului si merita sa ii oferi lucruri special realizate pentru el, care sa se transforme in amintiri de neuitat. 

trusou pentru botez

Importanta fiecarui obiect din trusou 

Este bine sa stii semnificatia si importanta fiecarui obiect din trusou, astfel ca ti le vom prezenta pe rand. Nu sunt alese intamplator si au rolul lor bine stabilit in cadrul botezului. 


 • Panza de mir:  se foloseste pentru a scoate bebelusul din cristelnita, dupa ritualul de botez. Aceasta contribuie la confortul si starea de bine a micutului. De asemenea, panza este si un simbol al puritatii. In general, panza de mir nu este finisata deoarece face referire la primele momente ale crestinismului, cand viata oamenilor nu era deloc usoara.  

 

 • Prosop bebelus: este folosit pentru a sterge foarte bine bebelusul dupa ce a fost botezat, inainte de a fi imbracat in hainutele speciale in care va sarbatori frumosul eveniment. 

 

 • Sticluta pentru mir: aceasta sticluta trebuie umpluta cu ulei de masline sau de floarea soarelui care va fi sfintit de catre preot. Uleiul va fi folosit pentru a unge copilul inainte de a fi botezat, iar ce ramane va fi folosit la baita de a doua zi si in fiecare zi in cele 40 de zile dupa botez. 

 

 • Fasa de botez pentru mir: este simbolica si aminteste de perioadele in care nu existau scutece de unica folosinta, iar bebelusii erau adusi la botez in scutece din material textil. Pentru ca scutecele sa nu se desfaca, erau legate cu fase. Astazi, fasa a capatat o alta simbolistica, mai exact sugereaza legatura spirituala dintre parinti si nasi. In unele zone se recomanda ca aceasta fasa sa fie legata de patutul copilului pentru a-i veghea somnul. 

 

 • Prosopul preotului si sapunelul cu glicerina se folosesc pentru ca preotul sa se spele pe maini inainte si dupa botez. 

 

Asadar, daca urmeaza sa botezi un bebelus, tine cont de semnificatiile fiecarui obiect din trusou si alege personalizarea pentru acestea. Parintii si copilul iti vor multumi chiar si dupa ani, cand vor gasi amintirile din ziua botezului.