Plansul bebelusului - slabiciunea oricarei mamici



Pentru orice mamica, plansul copilului ei este o mare slabiciune. Fiindca toate ne iubim enorm bebelusii, ne dorim sa facem in asa fel incat ei sa nu simta niciodata tristetea sau durerea. Cateodata insa, e dificil sa ii faci pe plac celui mic, mai ales atunci cand acesta nu poate sa iti spuna ce anume il deranjeaza.

Una dintre problemele cu care se confrunta cei mici este caldura. Acestia pot transpira excesiv si, daca sunt imbracati prea gros, ori temperatura este prea ridicata in camera sau afara, pot simti un disconfort major si pot chiar sa faca iritatii. De aceea, in general lunile de vara pentru mamicile cu nou nascuti sau bebelusi mici sunt o reala provocare.

Cum recunosti iritatiile provocate de la caldura?


Iritatiile de la caldura, apar atunci cand pielea bebelusului nu poate respira cum trebuie, de aceea, ea va aparea in locurile in care hainele bebelusului au fost prea stramte ori in pliurile formate de piele sau in zona in care a fost pus scutecul. Ele pot aparea chiar si pe cap, in situatia in care palariile, sepcile ori caliulile pe care i le pui celui mic sunt prea stramte.

Aceste iritatii, nu sunt unele grave, iar pentru a le distinge de alte tipuri de iritatie, trebuie sa stii ca zonele afectate de aceasta sunt de culoare rosu aprins, fara a exista pe langa si alte bubite.

Sunt sau nu un motiv de ingrijorare iritatiile de la caldura?


Simpla inrosire a pielii bebelusului, nu are, in sine, ce rau sa ii faca. Cu toate acestea, roseata este un semn al disconfortului termic. De aceea, atunci cand iritatiile apar regulat, pielea lui iti arata in mod concret, ca trebuie sa schimbi ceva, pentru ca bebelusului sa nu ii mai fie cald.

Iritatiile provocate de caldura sunt inofensive atata timp cat cauza lor este stopata. Cu toate acestea, insa, cand roseata persista, bebelusul se poate deshidrata din cauza caldurii ori, isi poate face aparitia chiar oboseala cardiaca. Din aceste motive, este necesar sa tii in frau iritatiile provocate de caldura.

Rolul hainelor in mentinerea sanatoasa a pielii bebelusului



Cand iti e prea cald si esti imbracat prea gros, ori cu haine in care simti ca pielea ta nu respira, ai senzatia ca te sufoci. Hainele sunt deosebit de importante pentru a te putea simti confortabil si relaxat. Iar acest lucru se intampla si in cazul bebelusilor.

Cat timp acestia sunt imbracati corespunzator, sunt calmi si relaxati. In schimb, hainele prea groase, ori din materiale aspre care le provoaca iritatii sau care nu le lasa pielea sa respire, ii vor face sa planga de suparare. Asa ca, daca vrei sa ai un bebe linistit atunci cand afara e cald, asigura-te ca l-ai imbracat in ceva lejer si dintr-un material subtire si moale.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru hainutele bebelusilor vara?



Desi multe hainute sunt catalogate ca fiind "pentru bebelusi", ele nu sunt, in realitate, deloc prietenoase cu pielea lor sensibila. Atunci cand alegi hainutele celui mic, trebuie sa ai in vedere ca acestea sa nu fie confectionate din materiale sintetice, pentru ca pielea lui sa nu aiba de suferit.

 

Hainute din in pentru bebelusi



Unul din materialele recomandate pentru sezonul cald, este inul. Inul, este un material fabricat din planta cu acelasi nume ca tesatura si este un material natural, iubit pe timpul verii de catre toti, deoarece absoarbe umezeala foarte rapid si da senzatia de racorire.

Hainele din in, nu doar ca absorb umezeala rapid, ci o si elibereaza la fel de rapid, iar asta face ca acest material sa fie ideal pentru bebelusi. Astfel de haine, il ajuta pe micutul tau sa nu stea transpirat si il feresc de caldura, deoarece inul este si un izolator termic foarte bun.

Pe langa toate acestea, inul mai are o calitate foarte importanta atunci cand vine vorba de pielea sensibila a bebelusilor, si anume, faptul ca este un material hipoalergenic.

 

Hainute si scutece din muselina pentru bebelusi



Un alt material "celebru" pe timpul verii cand vine vorba de hainutele pentru bebelusi, este muselina. Un material confectionat din bumbac, muselina are ca trasatura principala faptul ca tesatura sa este foarte aerisita si foarte fina. Muselina, la fel ca si inul, este un material natural, prietenos cu pielea bebelusului.

Fiind un material natural, puternic absorbant al umiditatii, este ideal vara, cand bebelusul transpira mult. Scutecele si hainutele de muselina, il vor ajuta sa stea departe de mancarimi, bubite, transpiratie excesiva si disconfort din cauza caldurii.

Care sunt recomandarile noastre de hainute din in si muselina?



Cand vine vorba de fetite, vara, ar fi si pacat sa nu le imbraci in rochite! Fiindca afara e cald, alege intotdeauna sa iti imbraci fetita in haine cat mai subtiri, cu tricouri cu maneca scurta, pantaloni scurti si rochite. Nu te speria ca pielea ramane descoperita! Daca tie iti e suficient de cald incat sa stai in pantaloni scurti, in mod cert si bebelusului ii este!

O rochita de muselina precum cea de mai jos de la USPA, sigur o va face pe micuta ta sa se simta comod cand iesi cu ea sa o plimbi.

 

 rochita uspa

 

De asemenea, daca iti doresti ceva mai elegant, poti opta pentru o rochita din in, precum aceasta de la Mayoral cu chilotel inclus.

 

 rochita din in verde cu chilotel



Si cand vine vorba de baietei, trebuie sa tii cont de tipul materialului dar si ocazia pentru care ii imbraci. Pentru plimbarile in parc sau pentru tinutele de zi cu zi, sunt indicate hainutele din muselina, un material moale. Pentru tinutele pentru evenimente de orice natura, sunt indicate hainele din in, acestea avand un aer mai "nobil", inul fiind folosit in general pentru crearea hainelor ceva mai elegante.

In cazul unei tinute de zi cu zi, o varianta pentru baietei ar putea fi aceasta de la USPA.

 

 salopeta baieti uspa

De asemenea, daca doresti sa gasesti ceva mai elegant, din in, probabil ca baietelului tau i s-ar potrivi o salopeta de genul acesta, camasa si pantaloni scurti de la Mayoral.

 

 camasa si pantaloni scurti din in



Chit ca vine vorba de fetite ori de baieti, inul si muselina trebuie sa ramana materialele "in trend" pe timp de vara, fiindca acestea ii ajuta sa scape de suferinta provocata de caldura. Asa ca, pe timp de vara, incearca sa faci in asa fel incat, garderoba bebelusului tau, sa fie formata in mod majoritar din hainute fabricate din aceste materiale!


Nu uita, primul lucru important, este ca bebe sa se simta bine, si abia apoi sa arate bine! In acelasi timp, sa nu crezi ca, luandu-i doar haine din in si muselina, va avea putine hainute. Ai o multime de variante superbe fabricate din in sau muselina, potrivite pentru orice varsta, chiar pe Annebebe!

 

Si inca ceva. Pe site-ul nostru si in magazinele Annebebe gasesti scutece din muselina, muselina de bambus, atat de recomandate pentru nou nascuti si bebelusii mici. Felicitari ca esti in cautarea unor solutii cat mai naturale si sigure pentru copilul tau. 

scutece muselina

scutece muselina mami si bebe

scutece textile din muselina

Mami, te imbratisam cu drag,

 

Echipa Annebebe