Chiar daca traim intr-o lume moderna in care gusturile se schimba pe zi ce trece si apar tot mai multe optiuni de ultima generatie, indeosebi cand vine vorba de haine, trend si articole vestimentare de botez, unele familii raman destul de rezervate cand vine vorba de alegerea lor, optand mai cu seama pentru hainutele cu design inspirat din portul popular.  

 cufar de botez traditional

Unii considera ca, astfel de familii sunt demodate. In timp ce, parintii si nasii care iau o astfel de decizie afirma ca purtarea unui costum traditional sau a unui set de hainute moderne reinterpretate in stil popular reprezinta o modalitate unica de a-si transforma ziua botezului intr-un eveniment cu adevarat memorabil.

 

Adevarul e ca fiecare este liber sa aleaga ce stil se potriveste cel mai bine finului sau copilului, alegerea vestimentatiei pentru botez fiind un subiect destul de personal. Nu exista vestimentatie aleasa in mod gresit, ci doar alegeri care ne incanta in prezent si peste ani, prin amintiri frumoase.

 trusou de botez traditional

In plus, intr-adevar, intr-o lume in care marea majoritate alearga dupa haine botez cat mai somptuoase, desprinse din cotidian, evenimentele in stil traditional romanesc sunt de un rafinament aparte care au cucerit inclusiv popoarele de peste granita. Asadar, un botez in stil tematic romanesc e o alegere perfecta daca va doriti un eveniment deosebit, de neuitat, la care vedeta sa fie bineinteles micutul sau micuta care face primii pasi catre viata si crestinism.

 

Cum arata o tinuta de botez in stil traditional?

Chiar daca ati trait pe tot parcursul vietii in Romania si considerati ca stiti deja foarte bine traditiile, mai ales daca faceti parte din acele familii care inca obisnuiesc duminica la biserica sa se imbrace in costume populare sau care pun in practica tot ce s-a mostenit de la generatiile anterioare, pentru organizarea unui botez in stil traditional trebuie o atentie foarte mare ca totul sa iasa perfect.

 

Tinuta copilului este in prim plan, acesta fiind in centrul atentiei. Pentru fetite va recomandam rochia din dantela Victoria care prezinta absolut toate elementele de care micuta are nevoie pentru a-i conferi acel aer boem, vintage, pe care il reflecta traditiile noastre. Este o rochie ivory cu multe volane suprapuse, romantica si eleganta, care o va scoate cu succes in evidenta.

 rochita vintage pentru botez

Baieteii vor fi de-a dreptul fermecatori in costumele traditionale din 2 sau 3 piese, cu camasa si pantaloni din bumbac, respectiv vesta, prevazute cu motive traditionale brodate. Hainutele de la AnneBebe sunt confectionate din bumbac de cea mai buna calitate astfel incat pielea fragila a bebelusilor sa se bucure de un confort desavarsit atat la ceremonia propriu-zisa, cat si la petrecerea de dupa.

 costumas popular pentru botez

Tinutele pot fi completate de opincute sau de pantofi comozi, de coronite cu flori de camp sau bentite in contrast, dar si papioane dupa stilul traditional in culori de rosu, galben si albastru, rosu si negru sau alte combinatii potrivite.

 

Detalii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru organizarea unui botez in stil traditional

Ca totul sa se potriveasca perfect pana la ultimul detaliu e indicat sa faci o potrivire perfecta intre pregatirea spatiului la biserica, la restaurant sau in locatia unde veti servi ulterior masa, cu tinuta micutului.

 lumanare traditionala pentru botez

De exemplu, un eveniment 100% traditional popular il puteti crea avand in vedere ca toti invitatii, indeosebi parintii si nasii sa fie imbracati in costume traditionale.

 

Botezul si tinuta copilului pot fi completate si de un trusou cu elemente similare sau 1:1, iar pe aici, in magazinele AnneBebe.ro va oferim nu doar posibilitatea de a alege haine de botez in stil traditional, ci si trusouri complete cu toate accesoriile necesare pe care le puteti broda cu numele crestinului pentru un aer si mai deosebit.

 lumanare de botez stil traditional

Apoi, tot ceea ce tine de partea decorativa, de la tesaturi, la flori, sa fie alese dupa tiparul popular. De exemplu, se poate opta pentru flori de camp, mese decorate cu fete brodate in stil traditional. Lumanarea, de nelipsit din cadrul acestei taine speciale, poate fi de asemenea aranjata special prin diferite aplicatii de inspiratie populara. Suplimentar, puteti opta si pentru un meniu de-o seama, 100% romanesc, care garantat va fi apreciat de catre toti invitatii.

 

La final, cu siguranta evenimentul se va evidentia prin mult stil, bun gust si va ramane in amintirea tuturor celor care aleg sa onoreze cu prezenta la botezul ca desprins dintr-un basm popular.