“Draga mami, spune-mi te rog ca ai auzit pana acum, macar o data de OEKO-TEX. Poate de multe ori te intrebi de ce am pielea iritata si de ce fac atat de usor alergii. Ei bine, am gasit problema care ma deranja.”

 

Sunt sigura ca in ultimul timp, toata lumea a auzit macar o data ceva despre subiectul materialelor OEKO-TEX, mai ales tu, ca si mamica. Dar ce sunt ele mai exact, ce inseamna si cu ce se difera fata de celelalte materiale?

Ei bine, trebuie sa stii ca este legat de siguranta si sanatatea copilului, dar in acelasi timp si de a ta. Unele tesaturi folosite frecvent la produsele textile pot fi daunatoare copilului deoarece exista o mare probabilitate ca acestea sa contina substante toxice care pot provoca diferite alergii.

hainute fetite roz

Ce inseamna OEKO-TEX?

OEKO-TEX se identifica ca fiind un sistem de certificare internationala pentru materiale si tesaturi, a carui scop este de a asigura ca produsele textile nu contin substante chimice periculoase si sunt sigure pentru sanatate, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Motto-ul folosit de catre fondatorul Asociatiei Internationale OEKO-TEX este “CONFIDENCE IN TEXTILES” care prin traducere inseamna “incredere in textile”

Dar totusi, chiar asa au ajuns hainele din ziua de azi? Sau este copilul tau atat de sensibil ? Ei bine, da si……da. Pielea este un organ sensibil dar totodata este si de protectie, de altfel fiind si cel mai mare si larg raspandit organ al corpului. Totusi, din pacate protectia pe care o poate oferii este limitata avand in vedere toxinele din mediu la care sunt expusi micutii in viata de zi cu zi.

Pentru haine tricotate CLICK AICI

 Bluza Sport Bleumarin Imprimeu Masini

Care sunt aceste substante periculoase?

Din pacate aceste substante chimice sunt destul de variate, iar raspunsul organismului poate sa difere de la copil la copil (si bine inteles de la adult la adult). Prin indermediul asociatiei OEKO-TEX, aceste substante au fost limitate cantitativ  sau interzise definitiv.

- colorantii azoici, restrictionati complet (unii coloranti azoici au posibilitatea de a elibera amina aromata, substanta cunoscuta pentru potentialul ei carcinogen)

- formaldehida, utilizare limitata (substanta chimica emisa de unele materiale, care are capacitatea de a provoca diferite grade de iritatie la nivelul pielii si a ochilor)

- metale grele, limitare stricta (de exemplu cadmiul si plumbul care au efecte toxice)

- ftalatii, utilizare limitata (substante chimice, des utilizate pentru realizarea materialelor plastice mai flexibile)

- compusii organici clorurati, utilizare restrictionata (PVC si PVDC care pot emite compusi organici daunatori)

Etc. Fotografii cu titlu de prezentare, 📸 credit foto: Andreea Gutiu Fotograf nou nascuti, bebelusi, copii, maternitate

Costum Casual Camasa Alba Pantalon Dungi

Materialele certificate calitativ OEKO-TEX clasa 1

Certificarile celor de la OEKO-TEX sunt clasificate in 4 clase.

- Clasa 1 (clasa cea mai stricta in care intra toate articolele pentru copilul sau bebelusul tau)

- Clasa 2 (articole aflate in contact direct cu pielea)

- Clasa 3 (produse care nu se afla in contact direct cu pielea)

- Clasa 4 (materiale pentru accesorizare)


Din gama de tesaturi aprobata pentru clasa 1 de cei de la OEKO-TEX fac parte: bumbacul, lana, bambusul, microfibra dar si jersey.

Camasa Alba Cu Dungi Bej

Bumbacul

Tesaturile din clasa 1 nu fac referire doar la hainutele celor mici, ci si la lenjeriile de corp, articolele din frotir, lenjeriile de pat etc.

In cazul micutul /micuta ta este inca bebelus, este recomandat ca materialul purtat sa fie 100% bumbac deoarece bumbacul este o fibra naturala si non-alergica care nu va provoca iritatii. Prin natura unica a bumbacului, produsele confectionate din acesta nu elimina particule care ar putea declansa crize de astm sau diferite alergii.

haina dungi albe bebe

Pe langa asta, bumbacul este un material durabil, rezistent in timp, mai ales la uzura si spalari frecvente.

Cele mai bune tipuri de bumbac 100%: rib, interlock, glat, french terry, frotir.


Lana

hainute lana

Lana este si ea la randul ei o fibra naturala, care este potrivita pentru articolele mai groase cum ar fi pulovere si haine mai groase, datorita proprietatilor termoregulatoare. Este un material care ofera caldura dar in acelasi timp lasa si pielea sa respire, conform necesitatii personale. Este perfecta pentru hainutele din sezonul rece ale copilului tau, mai ales daca deja merge la gradi sau scoala.


Bambusul

Desi poate nu se aude prea des depre el, bambusul este utilizat in aceasta industrie datorita proprietatii hipoalergenice si antibacteriene, prin intermediul lui, pielea copilului respira usor si confortabil.


Microfibra

Adesea folosit pentru articolele sportive, microfibra este un material sintetic, usor si rezistent. Daca copilul tau practica deja un sport, cateva articole din microfibra i-ar sporii lejeritatea activitatii. Cu eticheta OEKO-TEX, fiecarte articol este cerificat ca fiind sigur.


Jersey

Este descries ca fiind un material elastic si confortabil, perfect pentru activitatile micutilor din viata de zi deoarece asigura libertatea in miscare, mai ales cand vine vremea de joaca.


Fiecare articol care are inclus pe eticheta OEKO-TEX, da certitudinea ca articolul este sigur si nu va provoca iritatii si alergii tegumentare copilului tau, exprimat intr-un procent majoritar. Ce trebuie sa retii este faptul ca fiecare copil este un organism unic care raspunde diferit cand vine vorba de un raspuns din partea organismului mai ales cand discutia se intreapta spre o posibila alergie sau iritatie.

Rochita Imprimeu Cirese

De ce e important sa alegi hainute OEKO-TEX pentru copilul tau? Chiar se simte diferenta?


Alegând hăinuțe certificate OEKO-TEX pentru copiii noștri, ne asigurăm că aceștia beneficiază de numeroase avantaje și beneficii care contribuie la sănătatea și fericirea lor.

Costum Sacou Carouri

Materialele certificate OEKO-TEX sunt testate și verificate pentru a fi lipsite de substanțe chimice nocive sau alergene, astfel încât pielea delicată a copiilor să fie protejată de iritații și alergii.

Bluza Bebelusi Crem

Hăinuțele din materiale certificate OEKO-TEX sunt concepute pentru a fi moi, plăcute la atingere și confortabile pentru pielea sensibilă a copiilor. Aceste materiale permit pielii să respire, reducând riscul de supraîncălzire și disconfort.


Standardele riguroase impuse de certificarea OEKO-TEX garantează că hăinuțele sunt rezistente în timp și pot rezista la multiple spălări fără a-și pierde forma sau culoarea inițială. Astfel, acestea rămân în condiții bune și pot fi purtate de copii pentru o perioadă mai îndelungată.


Materialele certificate OEKO-TEX respectă standardele stricte de protecție a mediului înconjurător, fiind fabricate într-un mod responsabil și sustenabil. Alegând aceste hăinuțe, contribuim la reducerea impactului negativ asupra mediului și la promovarea practicilor eco-friendly.

costumas albstru casual bebe

Alegând hăinuțele certificate OEKO-TEX, părinții pot avea încredere că le oferă copiilor lor ce este mai bun și mai sigur pentru sănătatea lor. Această liniște sufletească și siguranța că micuții sunt protejați în fiecare zi este neprețuită și aduce pace și bucurie în inimile noastre.


Dar, de fapt, beneficiile aduse de hăinuțele certificate OEKO-TEX depășesc cu mult aspectul material. Ele reprezintă o alegere înțeleaptă și responsabilă pentru copiii noștri, asigurându-ne că îi înconjurăm cu dragoste și grijă în fiecare aspect al vieții lor.