Pentru proaspetii parinti si cei care se pregatesc sa devina parinti, putine lucruri sunt mai adorabile decat o tinuta dragalasa cu forma ca de "liliput". Mamicile se topesc pur si simplu cand pasesc printre raioanele de hainute de bebelusi, cu emotii in piept si deseori cu lacrimi in ochi. Hainutele acestea vor imbraca trupul firav al copiilor in primele lor lunite sau primii ani de viata, ca o imbratisare calda si de durata.


Dar, un lucru care atrage putina atentie este calitatea hainutelor pe care le punem pe pielea sensibila a bebelusilor nostri. Multe hainute non-organice pe care le gasim azi online sau in magazinele clasice au fost tratate cu substante chimice industriale care pot fi daunatoare.

Incepand cu 1950, aceste substante chimice s-au raspandit tot mai mult, iar azi sunt utilizate in milioane de produse de consum, inclusiv alimente, hainute, cosmetice, produse de curatare si jucarii.

Majoritatea acestora nu au fost niciodata testate pentru siguranta si au fost asociate cu cresterea unor afectiuni la sugari in primele 3 decenii, inclusiv astm, obezitate, dizabilitati de invatare, autism si diabet.

 

@annebebe.ro

Tu știai asta? ❤️ ________________________ 📍 Bucuresti, Magazin Unirea Shopping Center, Etaj 2, Piața Unirii Nr 1 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Parter - Zona Feeria 📍 Bucuresti, Băneasa Shopping City, Etaj 1 📍 Bucuresti, SunPlaza, Parter, București

♬ original sound - AnneBebe.ro

 

Pielea bebelusilor si a copiilor mici este mai subtire si mai vulnerabila

Daca te-ai uita in dulapul tau cu haine, ai observa ca majoritatea sunt din bumbac, iar asta este in regula. Dar, cand vine vorba despre bebelusul tau, este important sa-ti aduci aminte ca pielea lui este mai subtire, mai delicata si absoarbe mai usor substantele chimice. Avand in vedere ca bumbacul este una din cele mai puternic tratate culturi din lume, nu poti avea certitudinea ca hainutele de bebelusi din bumbac non-organic nu contin pesticide.


Pe site-ul Johnson and Johnson se spune:

"Pielea unui bebelus este mai subtire, mai fragila si mai putin grasa decat cea a unui adult. De asemenea, pielea bebelusului produce mai putina melanina, substanta care ajuta la protejarea impotriva arsurilor solare. Este mai putin rezistenta la bacterii si substante nocive din mediu, mai ales daca este iritata. In plus, bebelusii transpira mai putin eficient decat noi adultii, asa ca le este mai greu sa-si mentina temperatura interioara a corpului."

piele adult si bebe



Toate acestea inseamna ca bebelusii prezinta un risc mai mare de probleme de sanatate legate de pesticide in comparatie cu adultii.

Insa imbracamintea ecologica foloseste materiale care nu sunt cultivate in mod conventional. Nu se folosesc pesticide, ci alte metode mai sigure pentru producerea culturilor (cum ar fi rotatia culturilor, utilizarea insectelor benefice pentru a contracara problemele etc). Prin urmare, produsul final este o tesatura (din bumbac) fara toxine.

Bebelusii si sugarii sunt deosebit de sensibili la substantele chimice toxice. Impactul este mai mare in dezvoltarea timpurie - in timpul sarcinii si copilaria timpurie - pentru ca:

  • Acestia experimenteaza o expunere mai mare in raport cu dimensiunea corpului si avand in vedere pielea mai permeabila, sugarii absorb mult mai mult din mediul lor decat adultii. Acest lucru este exacerbat de comportamentele lor, deoarece isi pun in mod constant lucrurile in gura si exploreaza mediul.
  • Sunt mai vulnerabili. Pentru ca corpul si creierul lor sunt inca in curs de dezvoltare, sunt mai putin capabili decat adultii sa descompuna sau sa elimine in mod natural substantele chimice absorbite in organism. Procesul lor de dezvoltare este delicat si poate fi usor intrerupt.

piele bebe predispusa la iritatii
Academia Nationala de Stiinte din SUA a rezumat aceasta sensibilitate a copiilor la substantele chimice toxice intr-un raport din 1993, concluzionand: "copiii nu sunt precum adultii.".

Pielea nou nascutilor este mai permeabila. O mare parte din ceea ce absorb copiii in corpul lor se intampla prin piele (restul este hrana, lichid si aer). Pielea este cel mai mare organ al nostru. Ne protejeaza, ajuta la reglarea temperaturii corpului si joaca multe alte functii esentiale. De asemenea, absoarbe mult din ceea ce punem pe el.

Bebelusii au pielea mai subtire si mai permeabila decat adultii. Desi au tot 3 straturi, fiecare strat este mai subtire. Epiderma de exemplu este de 3 - 5 ori mai subtire decat in cazul unui adult si este formata din celule mai mici.

De aceea, pielea copiilor mici este mai putin rezistenta, iar substantele care vin in contact cu aceasta sunt mai usor absorbite si patrund in straturile mai adanci ale pielii.


Cum sa alegi hainute care respecta pielea bebelusului tau?

 

Constientizarea legata de alimentele ecologice a crescut in randul parintilor in ultimii ani. Cu toate acestea, mesajul despre impactul hainelor pentru bebelusi tratate chimic nu s-a raspandit atat de repede, in ciuda potentialelor consecinte pe termen lung asupra sanatatii sugarilor. In ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit utilizarea pe scara larga a substantelor chimice potential daunatoare in hainutele copiilor.

Cele mai multe hainute pe care le gasim azi in magazine sunt de obicei fabricate din bumbac non-organic, poliester (si alte fibre sintetice) sau o combinatie intre acestea. Iata de ce asta e o problema.

Bumbacul conventional, nonorganic, este adesea supranumit "cea mai murdara cultura din lume: pentru ca foloseste circa 16% din insecticidele din lume si 7% din pesticide.

Pe de alta parte, poliesterul si fibrele sintetice sunt derivate din petrol si sunt tratate cu mii de substante chimice potential daunatoare in timpul productiei.

Cea mai buna si sigura alternativa pentru bebelusi si copii o reprezinta hainutele din bumbac organic certificat sau hainute din materiale naturale precum lana merinos, matase, bambus organic sau muselina.

Bumbacul organic este cultivat in mod natural si durabil, fara erbicide, pesticide sau orice alte substante chimice daunatoare. Alegerea produselor organice inseamna limitarea expunerii bebelusului la substante chimice potential daunatoare care se gasesc in hainutele non-organice.


De ce trebuie să iubesti hainutele noastre din materiale naturale?



1. Materialele naturale sunt moi si atat de potrivite pentru pielea delicata a bebelusilor. Mai mult, materialele organice precum muselina nu devin mai aspre dupa spalare, ci din contra se fac chiar mai moi.

2. Materialele naturale sunt respirabile. Spre deosebire de hainutele din materiale sintetice, cele din materiale organice permit pielii delicate a bebelusului sa respire. Caldura nu este retinuta favorizand astfel iritatiile, transpiratia si disconfortul, ci aerul proaspat poate sa patrunda prin materialele naturale.

3. Hainutele noastre din materiale ecologice sunt ideale pentru pielea sensibila. Multi nou nascuti si bebelusi au pielea sensibila si predispusa la eczeme, iar acest lucru le provoaca durere si un mare disconfort. Insa materialele naturale precum muselina si bumbacul organic sunt tesaturi perfecte pentru pielea fina, inclusiv pentru fata si gat.

4. Hainutele Annebebe din materiale naturale sunt rezistente in timp. Sunt durabile si rezista foarte bine la utilizare prelungita si la multe spalari. Mai multi parinti ne-au spus ca au putut folosi piesele noastre de calitate la mai multe generatii de copii.

5. Materialele naturale sunt foarte absorbante, iar aici vorbim in special de scutecele textile sau bavete. Unii parinti folosesc aceste piese pentru a sterge chiar si nasul bebelusului, pentru ca materialul este unul mai putin iritant in comparatie cu altele.

6. Multe articole din materiale naturale au proprietate elastica naturala, ceea ce le face usor de imbracat si purtat. In plus, de exemplu scutecele din muselina sunt excelente pentru infasat pentru ca nu sunt foarte restrictive, ci usor elastice.

 

Imbracaminte prietenoasa cu natura si delicata cu pielea copiilor

In societatea moderna, tot mai multi parinti isi indreapta atentia catre hainutele pentru copii ce sunt fabricate din materiale naturale de o calitate superioara.

Aceasta tendinta nu este asociata doar cu ultimele trenduri in materie de de moda pentru copii, ci este o decizie foarte buna pentru sanatatea si confortul celor mici. Descopera care sunt beneficiile oferite de imbracamintea din materiale naturale si ofera-i copilului tau piese vestimentare de cea mai buna calitate!

 Certificate Calitate Materiale Hainute Anne Bebe

Produsele din bumbac organic, ideale pentru micutul tau

La fel ca si fructele si legumele organice, bumbacul organic este cultivat fara substante chimice toxice, pesticide daunatoare, ingrasaminte sintetice sau inginerie genetica, asigurand un impact mai mic asupra mediului si o cultura mai sanatoasa.

Bumbacul organic aduce o multime de beneficii pentru pielea bebelusului. Este o alegere excelenta pentru pielea delicata a bebelusului, in special pentru cei mici cu eczeme. De altfel, Asociatia Americana a Eczemei subliniaza ca tesatura este cel mai important aspect de luat in considerare cand cautati imbracaminte prietenoasa cu pielea.

organic verus non organic bambus

Alegerea de top trebuie sa fie bumbacul 100% organic care are o probabilitate mai mica de a contine alergeni si rasini de formaldehida. In plus, bumbacul organic este moale, respirabil si nu irita pielea la fel de mult ca alte tesaturi.

Acest lucru este deosebit de important pentru sugari, pentru ca la ei exista un raport mai mare dintre suprafata pielii si volumul corpului, iar pielea lor este cu 30% mai subtire decat cea a unui adult. Aceste lucruri ii faci mai vulnerabili la absorbtia substantelor chimice.

beneficii bumbac organic

Tesaturile naturale, cum ar fi bumbacul organic, sunt super respirabile, iar asta ajuta copilul sa ramana racoros si sa se simta confortabil. Sleep Foundation a observat ca bumbacul organic tinde sa fie mai respirabil decat bumbacul obisnuit, iar acest lucru este esential mai ales pentru cei mici care nu se descurca atat de bine cu reglarea temperaturii corpului.

Apropo, temperatura corpului unui bebelus creste mult mai repede decat a ta - iar bebelusii si copiii transpira mai putin, ceea ce le impiedica foarte mult capacitatea de a se raci. In plus, glandele lor sudoripare nu sunt inca pe deplin dezvoltate asa ca sunt mai predispusi la eruptii cutanate sau caldura inconfortabila.

De aceea, este atat de important sa alegi hainute de calitate, din materiale naturale pentru bebelusul tau.

Te gandesti ca hainutele din bumbac organic sunt mai scumpe? Ok, dar ia de asemenea in considerare ca aceste hainute isi merita pe deplin investitia! Expertii de la Sleep Foundation noteaza ca lenjeria de pat organica poate fi mai durabila decat alte materiale non organice, amestecuri si materiale sintetice, pentru ca fibrele de bumbac organic nu sunt deteriorate si slabite in urma procesarii chimice dure.

Un raport din Journal of Consumer Marketing a constatat ca forta motrice din spatele consumatorilor care cumpara produse ecologice este calitatea "organica" cu care au devenit sinonime.

Bumbacul organic chiar este mai sanatos!
In 1977, SUA a interzis productia de substante chimice numite bifenili policrolurati sau PCB din cauza ingrijorarilor legate de sanatate, inclusiv posibile eruptii cutanate, iritatii ale nasului si plamanilor, oboseala si multe altele. Dar, pentru ca PCB-urile sunt un produs secundar neintentionat al productiei, aceste substante chimice se pot scurge in alte produse, cum ar fi hainutele pentru copii si bebelusi.

Vestea buna este ca hainutele din bumbac organic pentru bebelusi si copii contin mult mai putine dintre aceste substante chimice.

Un mic studiu realizat de curand, in 2022, de revista Environmental Pollution a examinat 10 body-uri de bebelusi si a constatat ca body-urile din bumbac organic contineau niveluri substantial mai mici de PCB comparativ cu body-urile din bumbac obisnuit. Cercetatorii au spus ca nivelurile PCB detectate nu s-au tradus intr-un risc semnificativ pentru sanatatea sugarilor si copiilor mici, insa au scris ca riscurile pentru sanatate ar trebui evaluate in continuare in viitor.

Stiai ca bumbacul non-organic este al 4-lea cel mai mare utilizator de pesticide la nivel mondial? Multe dintre insecticidele, fungicidele, erbicidele si multe altele utilizate in producerea bumbacului conventional au fost asociate cu o serie de probleme de mediu si sanatate, potrivit unui raport din anul 2020.

Pe de alta parte, in productia bumbacului organic, nu se folosesc substante chimice toxice precum pesticidele si insecticidele si se foloseste mai putina apa (cercetarile chiar arata ca practicile de productie a bumbacului organic pot reduce consumul de apa cu pana la 91%).

In plus, 40% dintre fermierii de bumbac organic chestionati au raportat o crestere a organismelor benefice in fermele lor odata ce au inceput agricultura ecologica. In concluzie: agricultura organica a bumbacului duce la culturi mai sanatoase si la produse mai sanatoase pentru copiii nostri, din primele lor zile de viata.


Atunci cand vine vorba de garderoba copiilor, este recomandat sa iti indrepti atentia catre produse din materiale organice, printre care se numara bumbacul sau lana.

Pled Fetite Roz Bumbac Organic

Parintii ce opteaza pentru un pled tricotat pentru patut roz Kity Kate sau o salopeta crem cu caciula Baby Dola vor contribui totodata la reducerea impactului negativ asupra mediului inconjurator, facand o alegere eco-friendly.

Set Salopeta Crem Cu Caciula Imprimeu Stele Baietei

 

Hainutele cu standard oeko tex – o inovatie in materie de imbracaminte pentru botez

Dupa cum bine stii deja, la evenimentele de mare insemnatate ai tendinta de a opta pentru tinute unice pentru copii tai. Ei bine, acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de botez, un moment de neuitat din viata voastra de familie. Ai auzit de hainutele cu standard oeko-tex?

Aceasta certificare garanteaza faptul ca produsele textile sunt sigure pentru bebelusi si nu contin substante daunatoare ce ar putea irita pielea delicata a nou-nascutilor.

Un exemplu concludent in acest sens este reprezentat de costumul Serban din vesta, camasa alba, picouri bleumarin cu rosu pentru botez. Setul prezinta certificare oeki-tex, asigurandu-te de calitatea fiecarei piese in parte.

 

Costum Serban Din In Vesta Alba Camasa Alba Picouri Bleumarin Cu Rosu Botez Baieti AnneBebe

Piesele vestimentare din material reciclat, o alegere eco-friendly

Hainele din materiale reciclate nu reprezinta doar o alegere responsabila, ci si o contributie activa la protejarea mediului inconjurator. Piesele ce sunt fabricate din materiale reciclate imbina latura estetica cu latura functionala, fiind o varianta potrivita si pentru garderoba prichindeilor tai.

Acestea se regasesc intr-o gama variata de nuante si texturi, iar materialele reciclate sunt cat se poate de rezistente, aspect important pentru parinti. Din categoria produselor eco-friendly face parte si rochia rosie Ecosez cu maneca scurta cu guler si fundita, un item din colectia Mayoral ce nu poate trece neobservat, gratie designului incantator.

 

Lana merinos, o materie prima de cea mai buna calitate

 

Daca sunteti in cautarea unui material magic care sa ii tina bebelusului cald iarna, dar care sa fie racoros si uscat pe tot parcursul anului, lana merinos este raspunsul. Acest tip de lana este atat de fin incat se simte precum casmirul, iar daca ai imbracat vreodata un pulover din lana merinos sau te-ai ghemuit sub o patura din acest material, vei intelege cum se face ca nimic nu se compara si nu se simte la fel ca aceasta.

Lana merinos este un produs polivalent din mai multe motive:

  • Poate ajuta la reglarea temperaturii corpului prin eliminarea transpiratiei vara si mentinand caldura intre fibrele sale iarna.
  • Combate mirosurile de transpiratie si mucegai prin absorbtia bacteriilor care provoaca mirosuri
  • Este hipoalergenica si nu provoaca mancarime, ceea ce o face minunata pentru bebelusii cu piele sensibila.
  • Are proprietati antistatice, este rezistenta la sifonare si isi pastreaza forma.
  • Este lejera si poate rezista multi ani daca este ingrijita in mod corespunzator.


Hainutele din lana merinos sunt considerate sigure pentru pielea bebelusilor gratie moliciunii naturale, respirabilitatii si capacitatii de a regla temperatura corpului. Fiind o fibra naturala hipoalergenica, lana merinos este mai putin probabil sa provoace iritatii sau alergii, asa cum se intampla de multe ori in cazul materialelor sintetice. De aceea, este o alegere mai blanda si mai sigura pentru pielea delicata a bebelusilor.

beneficii lana merinos pentru hainute copii

Daca te preocupa faptul ca bebelusul tau ar putea sa se supraincinga in hainutele sale, aceasta tesatura minune te poate ajuta. Asta pentru ca lana merinos poate absorbi pana la 30% din greutatea sa uscata inainte de a deveni umeda, asa ca imbracamintea si lenjeriile de pat din lana merinos impiedica disconfortul bebelusului din cauza supra incalzirii.

Stiai ca hainutele din lana merinos pot imbunatati rutina de somn a bebelusului? Studiile medicale au dovedit faptul ca merinosul imbunatateste tiparele de somn la sugari si bebelusii mici. La Maternitatea din Cambridge, in 1979, intr-un studiu realizat de Scott si Richards, s-a demonstrat ca bebelusii care dormeau pe lenjerie din merinos se linisteau mai rapid, plangeau mai putin, mancau mai bine si luau mai rapid in greutate.

Aceleasi studii medicale despre efectul lanei merinos asupra bebelusilor prematuri si cu o greutate mica la nastere au descoperit ca acestia castigau 10 grame in plus pe zi, in comparatie cu bebelusii care dormeau pe lenjerie din materiale sintetice.

Hainutele din lana merinos nu predispun bebelusii la alergii, asa cum se intampla cu cele din materiale sintetice. Lana merinos este moale si matasoasa si nu provoaca mancarimi. Poate raspunde la schimbarile de temperatura si este unul din cele mai confortabile materiale in care poti imbraca bebelusul.

Hainutele noastre din lana merinos contin substante ignifuge naturale si contribuie in continuare la protejarea sanatatii copiilor. Sunt usor de spalat si de ingrijit. In plus, fibrele merinos au un strat exterior protector natural care ajuta la prevenirea absorbtiei petelor, facandu-le usor de purtat de micutii tai dezordonati. Pentru ca merinosul rezista la mirosuri, bacterii si pete, nu trebuie sa speli hainutele atat de des si la fel de riguros precum cele din materiale sintetice.

Din toate aceste motive si multe altele, hainutele noastre din lana merinos sunt o minune. Lana merinos este un material incredibil care a evoluat de peste un milion de ani pentru a ne ajuta sa cream mediul perfect de somn, joaca, crestere si dezvoltare pentru copiii mici.

Sezonul de toamna-iarna nu vine doar cu schimbari in natura, ci si cu temperaturi din ce in ce mai scazute. Fa un upgrade garderobei copiilor tai si nu uita sa adaugi si piese din lana merinos, o materie prima de top.

Hainutele nu doar ca vor asigura confortul termic al celor mici, insa prezinta totodata si un design unic. Salopetele tricotate cu fermoar din lana tricotata Leo King sunt piese must-have pentru bebelusi, deoarece reprezinta un simbol al stilului pentru acestia.

Mai multe produse Leo Link aici.

Iar pentru hainute din lana accesati linkul acesta

 

Salopeta Tricotata Bleu Baietei, cu Fermoar din Lana Merinos

Pentru acele zile in care vremea nu tine cu tine, dar totusi iti doresti sa iesi la plimbare cu micutul tau, ai la indemana hainutele potrivite. Imbraca-l cu un combinezon tricotat din lana merinos si va fi imbracat adecvat in ton cu vremea racoroasa de afara.

Pe langa faptul ca lana ofera o izolatie termica excelenta, acest material se remarca si printr-un aspect foarte frumos, punand in evidenta frumusetea si gingasia copilasilor nou-nascuti.

 

Mai multe hainute si accesorii tricotate pentru bebelusi - AICI

Piesele din muselina organica, potrivite pentru bebelusi

Te numeri printre proaspetele mamici ce se afla in cautarea unor accesorii textile de cea mai buna calitate pentru bebelusi? Ei bine, specialistii recomanda sa iti indrepti atentia catre piesele din muselina, o tesatura apreciata pentru textura sa usoare, moale si respirabila.

Muselina organica este fabricata din materiale precum bumbacul, iar produsele realizate din aceasta tesatura nu vor provoca iritatii sau alergii micutilor. Cunoscuta datorita proprietatilor sale, muselina este usoara si permite aerului sa circule liber, mentinand o temperatura confortabila pentru copii.

Ba mai mult, vorbim despre un material cu o capacitate foarte mare de a absorbi apa. Indreapta-ti atentia catre setul format din 3 scutece bebelusi crem din muselina organica si vei mentine pielea bebelusului uscata!

 

Multe hainute din bumbac organic la acest link.Set 3 Scutece Baietei Crem din Muselina Organica Crocodili si Dinozauri

Matasea, un simbol al rafinamentului

Matasea este considerata a fi un etalon al rafinamentului inca din cele mai vechi timpuri. Fibrele naturale de matase un utilizate deseori si atunci cand vine vorba de confectionarea hainutelor pentru copii, mai ales in cadrul tinutelor speciale pe care acestia sa le poarte in diferite momente importante din viata, cum ar fi la o petrecere, o zi de nastere, o ceremonie de botez sau o nunta fastuoasa.

Rochita Catolica Ivory Din Matase Botez AnneBebe

Te numeri printre mamicile de fetite ce isi doresc ca acestea sa aiba parte de tot ce e mai bun si mai frumos inca din primele luni de viata? Atunci ce ai zice sa optezi pentru o rochie catolica ivory din matase pentru botez

Rochia va intregi aspectul de printesa a micutei tale, fapt ce nu poate decat sa te incante, nu-i asa?

 

Asadar, alegerea hainutelor din materiale naturale este mereu o idee foarte buna. Piesele nu doar ca le asigura confort micutilor, dar contribuie totodata si la protejarea mediului inconjurator. Analizeaza cu atentie gama variata de produse si opteaza pentru acele itemuri ce se vor potrivi de minune copiilor tai!

 

La Annebebe, cunoastem si noi grija parinteasca atunci cand vine vorba de siguranta si alegerile sanatoase pentru copiii nostri

 hainute organice pentru bebelusi

Ca parinti, siguranta, confortul si sanatatea copiilor nostri sunt o prioritate si suntem convinsi ca acest lucru este valabil si pentru tine, draga parinte.

De aceea, hainutele noastre din materiale naturale pentru bebelusi sunt fabricate pentru a-l face pe copilul tau sa se simta in siguranta, confortabil si suficient de cald. Imbracamintea din materiale naturale este pasul potrivit in directia catre bunastarea pe tot parcursul vietii micutului tau.

Desigur, in acest proces, iti faci si tu partea ta pentru lume, ajutand planeta, utilizand piese vestimentare sigure si durabile.