Orice nas sau parinte este foarte atent asupra modului in care isi pregateste copilul pentru ziua cea mare - botezul. Detaliile sunt bine puse la punct, de la biserica, la modul de organizare al petrecerii, asa ca nu e de mirare ca vestimentatia micutului sau a micutei, nu trebuie sa fie mai prejos.

 costum de botez baieti sacou cu dungi

Pe langa faptul ca in alegerea lor se tine cont de materiale, de aspect si de pret, pentru parinti si nasi, hainele pe care le va purta copilul pot fi mult mai importante. De exemplu, stiai ca, fiecarei culori si fiecarui detaliu prezent in tinuta de botez, ii poti atribui o semnificatie aparte? Iata cateva dintre cele mai controversate culori si nuante, dar si impresii privind detaliile si ceremonia botezului in asociere cu tinutele pe care le poarta copiii.

 costum de botez cu pantaloni scurti

Ce semnificatii au culorile hainutelor de botez?

Expertii in culori au ajuns la concluzia ca, nu doar o data, culorile s-au dovedit sa aiba un impact puternic asupra starii de spirit. In timp ce unele reflecta puritate, liniste, inocenta, altele induc o stare sumbra, tristete, agonie sau agitatie.

 costum de botez marinar

Pentru botez s-ar spune ca exista o traditie conform careia micutii trebuie sa fie imbracati in haine albe. Acesta este insa un mit. Intr-adevar, albul inspira puritate, inocenta, adica toate acele caracteristici pe care le emana un nou-nascut ce abia exploreaza bucuriile vietii si care, din punct de vedere religios e considerat fara de pacat.

 costumas elegant pentru botez cu trusou complet

Insa, doar pentru simplu fapt ca ai alte preferinte, nu inseamna ca micutul e mai putin pur sau ca acesta nu va primi harul duhovnicesc prin taina botezului. Culorile se mai aleg si in functie de sex, pentru fete cea mai populara alegere fiind piesele in nuante de roz, iar pentru baietei cele in nuante de verde sau albastru.

 costumas elegant pentru botez

Rozul reflecta pe deplin starea copilaroasa, romantismul si sensibilitatea pe care o are un copil. Sau poate, nasii care aleg hainutele pentru o fetita si-ar fi dorit foarte mult sa fi fost binecuvantati cu o fetita. De asemenea, verdele reda armonia naturii, a renasterii, ceea ce se poate interpreta in ceea ce priveste taina botezului si hainele alese cu aceasta ocazie ca un nou inceput al vietii sale, mai ales ca pana la ceremonie, multi parinti se plang ca micutul este agitat si ajunge sa se calmeze odata ce botezul a avut loc.

 rochita botez alb cu roz

De evitat sunt desigur culorile inchise, indeosebi negrul ce simbolizeaza moartea, agresivitatea etc. Ori acestea nu sunt nicidecum stari pe care dorim sa le transmitem cand vine vorba de un astfel de eveniment, chiar daca e doar o simpla culoare frecvent solicitata in lumea modei pentru adulti.

Ce exprima detaliile prezente pe hainele copiilor de ceremonie?

Detaliile prezente pe rochitele de botez sau pe costumele baieteilor ii vor scoate in evidenta cu usurinta pe cei mici conturand importanta evenimentului.

 rochita colorata pentru botez

Cusaturile fine si impecabile pe care le avem la hainutele de botez pe care le gasesti pe site-ul AnneBebe, alaturi de accesorizarea in detaliu, iti vin mai usor in ajutor pentru a crea o tinuta perfecta fara sa mai trebuiasca sa alergi in stanga si in dreapta ca sa gasesti niste haine de botez perfecte si cele mai potrivite accesorii.

 rochita de botez cu desene

Materialele de calitate si imprimeurile in tendinte arata nu doar dragostea noastra fata de micuti si entuziasmul cu care atat voi, cat si noi, participam la cel mai important eveniment din viata familiei tale. Implicit, toate tinutele denota eleganta, rafinament, conturand acea idee de nou, de puritate si de primii si cei mai frumosi pasi intr-o noua lume in care puiul tau se bucura sa fie crestinat si ghidat de catre ingeri, alaturi de parintii lui spirituali.

 rochita de botez cu volane

Pe fetite, volanasele, dantela si tull-ul reprezinta romantismul si delicatetea pe care ele o emana, ajutandu-le sa se prezinte la biserica precum adevarate printese care scriu o noua fila din cartea vietii lor.

 

Apoi, baietii reflecta putere si eleganta prin costumele clasice, dar indeosebi cand vine vorba de cele tematice la care ai posibilitatea de a alege intre costumele de muschetar pentru micii eroi ce razbesc in orice situatie, dar si pentru cele traditionale.

 rochita roz pentru botez

Suplimentar, iti oferim inclusiv posibilitatea de a broda hainutele de botez sau anumite elemente ce se regasesc intr-un trusou, de exemplu, cu numele lor. Aceasta e o adevarata dovada de dragoste fata de micutii botezati, dar si o amintire pretioasa pentru viitor.

 

In concluzie, nimic nu se alege la intamplare in ceea ce priveste tinuta de botez. Fiecare detaliu are o semnificatie aparte - de la modul cum nasii vad aceasta responsabilitate de a veghea spiritual asupra finilor si sentimentele pe care le evoca aceasta traire, pana la dragostea si grija fata de copii si cum sunt ei perceputi in general.