Sa fii nasul de botez al unul copil reprezinta o mare binecuvantare. Prin acest fapt iti asumi rolul de parinte pentru bebelus si formezi o promisiune pe viata, prin care te legi de viata celui mic.

 

Evenimentul cel mare, botezul, este de fiecare data extrem de emotionant, iar nasii au in vedere indeplinirea unor traditii, precum alegerea cadourilor, hainutelor, trusoului. Se apropie si pentru tine ziua minunata a botezului, esti nas/nasa si vrei sa fii la inaltimea asteptarilor? Ei bine, pentru tine am pregatit cateva sfaturi despre cum sa alegi cele mai dragute si gingase hainute de bebe.

 

rochita pentru botez reusit

 

 

Cadouri in tandem cu evenimentul

De cele mai multe ori nasii opteaza pentru o paleta cromatica in tandem cu decorul salii. Acest lucru este discutat cu parintii copilului. Spre exemplu, daca micul crestinat este baietel, poti sa alegi un trusou in nuante de albastru, crem, verde. In cazul unei fetite, evident, cele mai intalnite culori sunt rozul, lila, uneori chiar si galben, auriu. Si pentru ca discutam de paleta de nuante a salii, cele enumerate mai sus sunt culorile ce predomina in decor.

Ce trusou sa alegi?

 

costumas de botez cu sapca

 

Gasesti o varietate de modele, de la cele mai simple, la cele mai bogate si detaliate. Daca vrei sa optezi pentru minimalism, alegi un trusou crem sau alb, pus in evidenta de o frumoasa dantela sau model floral.

 

 

trusou de botez alb cu roz

 

In cazul in care doresti un trusou mult mai deosebit, aparte si original, ai variante precum cele cu mesaje scrise, numele copilului, numele nasilor sau parintilor, diverse desene animate sau modele proprii de design. Insa, un lucru este cert, indiferent de ceea ce ai alege, fiecare trusou este special in felul sau. Ai certitudinea ca vei face oricum o alegere perfecta.

Ce hainute sa cumperi pentru bebelus?

 

trusou de botez elegant pentru baieti

 

In cazul hainutelor, credem noi, calitatea este cea mai importanta. Pentru acest subiect vrem sa iti impartasim cateva indicatii despre cum sa alegi cele mai frumoase si bune haine de bebelusi:

 

paltonas de botez pentru fetite

 

  1. Opteaza pentru un material calitativ. Tu fiind nas te ocupi de intreaga tinuta a celui mic pentru cand va fi botezat in biserica. Lista de hainute este urmatoarea: body, sosetute, costumas, paltonas (daca este sezonul rece), caciulita/palarie. Ei bine, pentru ca in contact cu pielea intra acest body, ar trebui sa fie realizat dintr-un material fin si moale. Cel mai bun este bumbacul. Te asiguram ca vei fi un nas pe cinste daca ai grija in privinta alegerii materialului. De ce? Pielea celui mic este extrem de sensibila, iar parintii stiu asta. Odata ce depui atentie la hainute, vei fi remarcat!
  2. Alege rochite sau costumase simple! Toate sunt deosebite, toate au propria magie si poveste, insa, ar fi bine daca ai opta pentru cele mai simple, si cand spunem asta, ne referim la greutate. Copilul este foarte mic si intr-o zi precum a botezului are nevoie de confort. Acesta simte tensiunea din jur, iar niste hainute grele, incomode ar fi ,,picatura ce ar umple paharul”. Vrei ca bebelusul sa fie linistit, sa aiba parte de un somn placut. Daca alegi hainute usoare, vei fi nasul cel mai atent si grijuliu.
  3. Tine cont de anotimp! Pentru sezonul cald, iti recomandam hainute albe, din materiale usoare ce sa nu permita corpului sa transpire, rochite largi, costumase subtiri. In cazul sezonului rece, indicat ar fi un paltonas mai gros si usor care sa asigure caldura optima pielii. Si in acest caz ar fi ideal sa cumperi haine simple si confortabile.

Ce cadouri sunt bune pentru bebelus?

A venit momentul cadourilor si ultimul capitol din articol. Ei bine, draga nasule/nasico, paradisul cadourilor este unul mare. Ce poti sa ii cumperi micului copilas? Ce spui de o jucarie pufoasa ce sa ii devina plusul preferat cu care sa adoarma?

 

ciorapi de botez macrame

 

Poti alege si un set de haine, dar fii atent/a, copilul creste foarte repede. Nu cumpara prea multe, nu va avea cand sa le poarte pe toate, pentru ca din crestere nu se opreste nici macar o zi. Daca vrei ceva mai deosebit si valoros, bratarile, cerceii si lanturile din aur sau argint sunt cele mai cautate. Nasi fiind, va indemnam sa va iubitii bebelusii ce acum va devin copii si sa va bucurati de un botez de basm.