Multe mamici tind sa aiba o grija exagerata de micutii lor, mai ales in perioada rece a anului, cu precadere iarna, deoarece atunci circula foarte multe viroze, iar sistemul imunitar are de suferit. Totusi, care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac mamicile cu privire la imbracamintea bebelusilor lor in sezonul rece?

cardigan fetite bebe

Greseli frecvente pe care le fac mamicile iarna, atunci cand isi imbraca micutii

1.     Haine prea groase

Tendinta mamicilor, pentru a-i proteja pe cei mici de viroze, virusuri, vant, frig si asa mai departe, este aceea de a-i imbraca mult mai gros decat este necesar. Poate ca ele au impresia ca asa este cel mai bine pentru bebelusii lor, infofolindu-i pana la refuz, dar acest lucru poate cauza mai mult rau decat bine, deoarece micutii vor transpira si imediat cum vor luacontact cu aerul rece se vor imbolnavi.

pulover fetite bebe

De asemenea, imunitatea micutilor nu va creste, daca acestia nu iau, in mod treptat si sigur, contact cu mediul inconjurator, astfel ca, din aceasta cauza, vor fi mult mai predispusi la viroze sau raceli.

2.     Haine prea subtiri

Pe de alta parte, sunt si unele mamici care nu pot gestiona foarte bine sensibilitatea copilului lor la frig si la vant, si tocmai de aceea ii pot imbraca prea subtire pentru sezonul rece. Chiar daca pentru adulti ar fi de ajuns un pulover gros si o geaca, bebelusii resimt cu totul altfel temperatura, acestia fiind mult mai sensibili.

combinezon fas

Cea mai buna solutie pentru aceste greseli este ca bebelusii sa fie imbracati in mai multe straturi de haine, pentru ca acestea sa poata fi indepartate sau adaugate cu usurinta, in conformitate cu schimbarile climatice care pot sa difere chiar si de la o ora la alta.

 

3.     Haine sintetice

Materialul din care sunt confectionate hainele celor mici este extrem de important. O alta greseala frecventa pe care o fac mamicile atunci cand ii imbraca pe bebelusii lor, indiferent de anotimp, este acela ca nu sunt foarte atente la materialul din care obiectele vestimentare sunt confectionate si achizitioneaza produse sintetice sau slab calitative.

combinezon bebe guess

Acestea pot provoca iritatii pe pielea fina si delicata a micutilor, care se manifesta de la roseata si pana la mici basicute care trebuie tratate in cel mai scurt timp, urmand un tratament prescris de un medic specialist in acest sens.

Asadar, pentru a evita aceasta greseala, mamicile trebuie neaparat sa verifice etichetele hainelor pe care le cumpara pentru bebelusii lor, si, cel mai sigur, sa utilizeze haine confectionate din bumbac, deoarece acestea sunt de o calitate mai buna si mai delicate cu pielea sensibila a copiilor mici.

 combinezon rosu

4.     Nu utilizeaza haine impermeabile

Hainele impermeabile pentru bebelusi sunt ideale pentru iarna. Un adevar general valabil este acela ca toata lumea, indiferent daca este vorba despre copii, bebelusi sau adulti, trebuie sa poarte haine impermeabile iarna, mai ales daca merg la sanius.

Perfecte atat pentru vremea ploioasa, cat si pentru o excursie la munte sau pentru o simpla plimbare prin parc cu cel mic pe timp de iarna, hainele impermeabile sunt o necesitate absoluta, deoarece, in momentul in care micutul tau se va juca cu zapada si sau in balti, materialul nu va permite lichidului sa patrunda in interior.

combinezon tricotat

Astfel ca, bebelusul tau va fi mereu uscat si se va putea bucura de zapada in voie.

5.     Haine foarte voluminoase și incomode.

Hainutele pentru bebelusi care sunt voluminoase si incomode trebuie evitate. O alta greseala pe care o fac mamicile atunci cand ii imbraca pe micutii lor in anotimpul rece, este aceea ca aleg haine care poate arata bine, dar sunt incomode si voluminoase, iar bebelusii nu se pot misca in voie cand le poarta.

Chiar daca, mai ales in ultima vreme au aparut numeroase modele de hainute de iarna pentru bebelusi care mai de care mai frumoase si mai interesante, nu toate dintre acestea sunt comode.

geaca fas bebelusi

Pentru haine baieti 0 - 36 luni CLICK AICI

Si mai important in acest sens este faptul ca, desi o haina pentru bebelusi este voluminoasa, acest lucru nu inseamna neaparat ca este si calduroasa, iar aici mamicile au o sarcina esentiala, deoarece trebuie sa verifice si sa aleaga cu mare atentie hainele pentru prichindeii lor si sa se gandeasca la confortul si la eficienta lor, nu doar la partea estetica.

trening copii

Asadar, dragi mamici, incercati sa evitati aceste greseli frecvente in ceea ce priveste imbracamintea bebelusilor pe timp de iarna, pentru a va bucura impreuna cu cel mic de un anotimp de poveste asa cum se cuvine, fiind feriti de incidente neplacute, raceli si gripe.